/ /

Macskássy gyula hírek

Újra lehet pályázani a médiatanácsnál

Megnyíltak a jövő évi ismeretterjesztő, animációs és dokumentumfilmes pályázatok, összesen 760 millió forint támogatásra lehet pályázni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra Programjánál ismeretterjesztő és animációs filmek, valamint dokumentumfilmek elkészítésére.

// kárpát-medence

Hét animációs filmterv támogatásáról döntött a médiatanács

Hét újabb animációs filmterv támogatásáról döntött a médiatanács: a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával sorozat készülhet többek között Berg Judit Lengemeséiből, homokanimációs alkotás A brémai muzsikusokból és Egerszegi Krisztina olimpiai felkészülésének történetéből is születhet animáció.

// kárpát-medence

25 újabb magyar filmet támogat a médiatanács

Közzétette honlapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a 2013-as Ember Judit- és Macskássy Gyula-pályázat harmadik fordulóiban támogatást nyert 15 dokumentumfilm és 10 animációs film listáját. Filmre viszik többek között Ámos Imre, a magyar Chagall életét, a tavalyi dunai árvíz miatti küzdelmeket és Sajdik Ferenc koalákról szóló könyvét is.

// kárpát-medence

Macskássy Gyula-díj a Primanimán

A Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál szervezői megalapították a más fesztiválokon is megszokott fődíj, kategóriadíjak, valamint a közönségdíj mellett a Macskássy Gyula-díjat, amelyet az a magyar alkotó vehet majd át, aki a fesztivál közönségének a körében legnépszerűbb animációs versenyfilmet készítette el.

// kárpát-medence

Macskássy Gyula-emléknap Budapesten

Macskássy Gyula születésének 100. évfordulója alkalmából vetítéssel és beszélgetéssel egybekötött emléknapot szentel a magyar animációs film klasszikusának az Örökmozgó Filmmúzeum február 25-én, a hónap utolsó szombatján. A szervező a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet.

// kárpát-medence