/ /

Maff hírek

Jövőre fight club a MAFF-on – Oroszország lesz a díszvendég

Október 27. és 31. között Nagyvárad volt a Kárpát-Medence animációs fellegvára, hisz a világnaphoz kötődően itt tartották a legnagyobb horderejű rendezvényt, a MAFF-ot, melyre a térség majdnem minden országából érkeztek meghívottak, a pályázatok révén pedig világméretűvé vált a fesztivál.

// kárpát-medence

Ma kezdődik a MAFF Nagyváradon

A Bábel tornya tematizálja idén a Metrion Animációs Filmfesztivált, amely mint eddig minden évben, idén is az animáció világnapja (október 28.) köré épül. Október 27-én, szerdán tehát kezdődik a MAFF sok animációval, izgalmas kiegészítő programokkal és idén először „gyermeknappal”.

// kárpát-medence

Rajzfilmnapok Sepsiszentgyörgyön

Október 28. és 30. között, a sepsiszentgyörgyi Cabiria Egyesület harmadik alkalommal szervezi meg az Animáció Világnapjához kötődő rajzfilmnapokat a Gyárfás Jenő Képtárban. A rendezvény házigazdája Melkuhn Andrea és Madaras Péter, a három nap alatt pedig terítékre kerülnek: animációs filmek, képzőművészeti kiállítások, az idei MAFF Európa elrablása című pályázatára beérkezett animációk, Sapientiás és Filmtett – Duna Műhelyes animációs rövidfilmek, válogatás az Alter-Native díjnyertes filmjeiből. A részletes program a következő:

// kárpát-medence

Metrion Animációs Filmfesztivál (MAFF) másodszor

Október 28. és 30. között a második alkalommal rendezik meg a Metrion Animációs Filmfesztivált a nagyváradi Szabadság moziban és a Gekkóban. A fesztivál vendége lesz többek között M. Tóth Géza, az Oscar-díjra jelölt Maestro című animációs rövidvilm rendezője, valamint Victor Antonescu neves román animációsfilm-rendező.

// európa