/ /

Mafilm hírek

Beolvadt a Filmalapba a Mafilm és a Filmlabor

A Mafilm Filmgyártási és Kulturális Szolgáltató Nonprofit Zrt. és a Magyar Filmlaboratórium Nonprofit Kft. 2013. október 1-jétől a cégbírósági bejegyzés értelmében beolvadt a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt.-be. A beolvadásnak köszönhetően a Filmalap ezentúl a filmgyártás teljes spektrumában nyújthat támogatást a magyar filmelőállítóknak. A 2011 novembere óta elérhető filmterv- és forgatókönyv-fejlesztési, gyártáselőkészítési és filmgyártási, valamint egyedi és marketing támogatások ezentúl gyártói kapacitással (stúdióhely) és utómunka szolgáltatással bővülnek.

// kárpát-medence

Holland történelmi filmet forgatnak Fóton

A Mafilm fóti stúdiójában forog 33 napig a Kenau című, 1572-ben játszódó történelmi film, a Magyar Nemzeti Filmalap által támogatott első kisebbségi magyar koprodukció. A holland–magyar–belga koprodukció mintegy 6 millió euróból készül, a stáb főként magyar szakemberekből áll.

// kárpát-medence

Átadták a Huszárik műtermet

A MAFILM Zrt. eddigi legnagyobb beruházását fejezte be 2009. november 19-én, amikor átadták a fóti filmgyártó telepen az új Huszárik műtermet. A 2007 nyarán leégett műterem helyén az év elején kezdődtek meg az munkálatok, az építkezést a MAFILM saját forrásból, európai uniós pályázatokon nyert összegekből és banki hitelből finanszírozta.

// kárpát-medence

Ma nyílik a Mafilm új stúdiója Fóton

Ma adják át a Mafilm fóti telepén a két éve leégett Huszárik stúdió helyén épült, nemzetközi produkciók fogadására is alkalmas 2 000 négyzetméteres új műtermet, amelyben decembertől lehet majd forgatni – tájékoztatott az MTI.

// kárpát-medence