/ /

Magyar film hírek

Szerelem a Tranzitban

A Magyar Filmtörténeti Klub kolozsvári vetítései a frissen restaurált, tavaly Cannes-ban 45 év után újra bemutatott Szerelemmel folytatódnak május 9-én.

// kárpát-medence

17 év után újra forgat Kern András

A Vámos Miklós Halhatatlan című novellája nyomán készülő Gondolj rám forgatása június közepén kezdődik Budapesten, és 35 napig tart. A 100 percesre tervezett film forgatókönyvét a szerzővel duettben Kern András írta, aki Eszenyi Enikő partnereként egyben a film férfi főszerepét is alakítja. A film a tervek szerint 2015 februárjában kerül a magyar mozikba.

// kárpát-medence

Kezdődik a 2. Uránia Filmnapok

A ma kezdődő rendezvénysorozat kiemelt figyelmet szentel a 100 éve született Illés Györgynek és Hegyi Barnabásnak, idén a magyar operatőrszakma sokszínűségének a bemutatására törekszik.

// kárpát-medence

Meghalt Maár Gyula filmrendező

80 éves korában elhunyt Maár Gyula filmrendező, forgatókönyvíró, Törőcsik Mari férje. Tájékoztatásuk szerint a művész péntek este hunyt el a budapesti Kútvölgyi kórházban.

// kárpát-medence

Meghalt Az aranyember 101 éves vágója

Vasárnap 101 évesen elhunyt Morell Mihály vágó, kiváló és érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, aki olyan alkotásokban működött közre, mint Az aranyember, A tizedes meg a többiek, a Szindbád, a Légy jó mindhalálig, a Dögkeselyű, a Titánia, titánia! vagy a Veri az ördög a feleségét.

// kárpát-medence

Kedd esték a Toldiban Durst Györggyel

2013 január 29-től Kedd esték a Toldiban címmel a budapesti Toldi moziban filmklub indul az elmúlt évtizedben készült magyar filmekből. Többnyire olyan művek kerülnek bemutatásra amelyek láthatóak voltak mozikban, díjakat nyertek a fesztiválokon, mégis eltűnni látszanak az emlékezetből. 

// kárpát-medence