/ /

Magyar filmdíjak hírek

Vasárnap este adják át a Magyar Filmdíjakat

Vasárnap este rendezik meg a budapesti Vígszínházban a 3. Magyar Filmdíj gálát, amelyen 23, köztük a legjobb játékfilm-, tévéfilm-, dokumentumfilm-, kisjátékfilm- és animációs film kategóriában hirdetnek győztest.

// kárpát-medence

Megvannak a 3. Magyar Filmdíj jelöltjei

A Magyar Filmakadémia vasárnap este hozta nyilvánosságra a Magyar Filmdíj jelöltjeit. Az 1945, az Aurora Borealis, A Viszkis, a Kincsem és a Testről és lélekről versenyezek a legjobb játékfilmnek járó díjért.

// kárpát-medence

A Liza, a rókatündér kapta a legtöbb jelölést a 2. Magyar Filmhéten

A Magyar Filmakadémia tagsága február 28-a óta 18 kategóriában szavazott. Ma kategóriánként az öt, legtöbb szavazatot kapott jelöltet hozták nyilvánosságra. A jelölések számát tekintve a Liza, a rókatündér vezet: 15 díjra jelölték. Az akadémiai tagok most újabb titkos szavazással döntenek a nyertesekről. A díjátadóra holnap este, a Nemzeti Színházban kerül sor. Alább a jelöltek teljes listája.

// kárpát-medence

Februárban adják át először a Magyar Filmdíjakat

A Magyar Filmhét szervezői a finanszírozókkal, támogatókkal és a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjaival, valamint a filmforgalmazókkal folytatott konzultációkat követően úgy döntöttek, hogy februárban adják át a Magyar Filmdíjakat – közölte ma a Magyar Nemzeti Filmalap.

// kárpát-medence