/ /

Magyar filmek hírek

Magyar filmek Indiában

Almási Tamás, Dyga Zsombor, Gigor Attila, Pozsgai Zsolt, Sas Tamás és Sipos József filmjeit tűzi műsorra a trivandrumi nemzetközi filmfesztivál Magyar Fókusz programjában augusztus 9. és 15. között.

// nagyvilág

Magyar filmek Brazíliában

Három brazil nagyvárosban, Rio de Janeiróban, Sao Paolóban és Brazíliaváros vetítik a Moszkva tér Generáció című filmválogatást, mely 16 alkotást vonultat fel az ezredforduló kiemelkedő magyar mozifilmjeiből.

// nagyvilág

Filmmaraton a marosvásárhelyi várban

A Magyar Kultúra Napja alkalmából maratoni filmvetítést szerveznek a marosvásárhelyi várban január 22-én 18 órai kezdettel. A klasszikus és újabb magyar filmekből összeállított, műfajilag is változatos műsor január 23-án 18 órakor zárul.

// kárpát-medence

Magyar Fókusz az indiai filmfesztiválon

Hat magyar játékfilmet tűz műsorra a nyugat-indiai Pune nemzetközi filmfesztiválja a napokban: Groó Diana, Jancsó Miklós, Makk Károly, Miklauzic Bence, Vágvölgyi B. András és Vécsei Márton egy-egy alkotása van műsoron.

// nagyvilág

Magyar filmek Indiában

7 magyar játékfilmet tűz műsorra a 10. születésnapját ünneplő Chennai Nemzetközi Filmfesztivál, Bengaluruban négy magyar film gazdagítja a programot decemberben. Sipos József Eszter hagyatéka című Márai-adaptációját márciustól India-szerte műsorra tűzi az EU Filmfesztivál.

// nagyvilág