/ /

Magyar filmhét hírek

Magyar filmnapok kezdődnek ma Marosvásárhelyen

Klasszikus és friss magyar nagyjátékfilmekkel, dokumentumfilmekkel, kísérleti és kisjátékfilmekkel várja közönségét a 7. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok március 1. és 5. között a Művész Moziban, a G Cafféban és a Camera K’ARTE-ban.

// kárpát-medence

Ma kezdődik a 8. Magyar Filmhét Bukarestben

Idén hét nagyjátékfilmet, kilenc dokumentum- és ismeretterjesztő filmet, valamint három vetítési blokknyi rövidfilmet tűzött műsorra a bukaresti Balassi Intézet. A fesztivált október 10. és 16. között szervezik meg a Román Parasztmúzeumban. A filmeket többnyire román vagy angol felirattal vetítik, a belépés ingyenes.

// kárpát-medence

Hétvégi gyerekprogramok a Magyar Filmhéten

Animációs versfilmekkel, Hoppi mesékkel, rajzfilmesített Négyszögletű Kerek Erdővel, Bogyó és Babócával, a legkisebbeket ujjbáb készítéssel, arcfestéssel, homokkép készítéssel és egyéb kézműves programokkal, a nagyobbakat a Tüskevár című filmhez készített oktatási célú játékos feladatokkal várja október 18-án és 19-én, szombaton és vasárnap a Magyar Filmhét a Cinema City MOM Park moziban.

// kárpát-medence

215 forgatókönyv versenyez a Magyar Filmhéten

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a profi és amatőr filmírók részéről is a Magyar Forgatókönyv Börzét – a szeptember 18-i határidőre összesen 215 darab „treatment” (forgatókönyv kezdemény) érkezett be. A Magyar Filmhét kísérőprogramjaként megrendezendő pitch fórumon résztvevő 6 filmtervet 2014. október 5-ig választja ki az előzsűri – közölte ma a Magyar Nemzeti Filmalap.

// kárpát-medence

Februárban adják át először a Magyar Filmdíjakat

A Magyar Filmhét szervezői a finanszírozókkal, támogatókkal és a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjaival, valamint a filmforgalmazókkal folytatott konzultációkat követően úgy döntöttek, hogy februárban adják át a Magyar Filmdíjakat – közölte ma a Magyar Nemzeti Filmalap.

// kárpát-medence