/ /

Magyar filmnapok hírek

Magyar filmnapok kezdődnek ma Marosvásárhelyen

Klasszikus és friss magyar nagyjátékfilmekkel, dokumentumfilmekkel, kísérleti és kisjátékfilmekkel várja közönségét a 7. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok március 1. és 5. között a Művész Moziban, a G Cafféban és a Camera K’ARTE-ban.

// kárpát-medence

Magyar Filmnapok Temesváron

Első ízben filmnapozik a temesvári Csiki Gergely Állami Magyar Színház november 27. és 30. között. A négy napos rendezvény alatt főleg az újabb, a romániai mozikban és televíziókban ritkán vetített filmek kerülnek majd terítékre. A mai magyar filmművészetről reprezentatív képet nyújtó filmvetítések mellett, egyéb érdekes programokon is részt vehetnek az érdeklődők.

// kárpát-medence

Magyar filmnapok Nagyszebenben, holnaptól

A Magyar FilmNapok harmadik kiadására 2014. március 12. és 16. között kerül sor a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesületének szervezésében, a Balassi Intézet-Bukaresti Magyar Kulturális Intézet, a Clorofilm, a Filmtett Egyesület, a Nagyszebeni Református Egyházközség, a Nagyszebeni Művelődési Központ, a Humanitas Könyvesbolt, az Atrium Kávézó és a Subterana Cinematografică támogatásával.

// kárpát-medence

Kezdődik a marosvásárhelyi Magyar Filmnapok

Játékfilmek, rövidfilmek, dokumentumfilmek és animációs filmek is szerepelnek a pénteken kezdődő marosvásárhelyi Magyar Filmnapokon, amelyen bemutatják a tavaly forgatott A rózsa csöndje című, teljes egészében erdélyi stábbal készült nagyjátékfilmet is.

// kárpát-medence

Magyar Filmnapok Marosvásárhelyen

Február 21. és 23. között negyedik alkalommal szervezi meg a K’Arte Egyesület és a Balassi Intézet a Magyar Filmnapokat a marosvásárhelyi Művész moziban. A filmeket román felirattal vetítik, a belépés díjtalan.

// kárpát-medence

Kortárs magyar filmeket mutatnak be Kijevben

Csütörtöktől öt napon át kortárs magyar filmeket vetítenek az ukrán fővárosban, a Kijev Filmszínház nevű kulturális központban – tájékoztatta az MTI-t közleményben a kijevi magyar nagykövetség.

// európa