/ /

Magyar nemzeti filmalap hírek

Nem lesz Toldi-film

A Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága meghozta végleges döntését Pálfi György Toldi című filmje kapcsán: nem támogatja a projektet. Pálfi György a Facebookon reagált a döntésre.

// kárpát-medence

Beolvadt a Filmalapba a Mafilm és a Filmlabor

A Mafilm Filmgyártási és Kulturális Szolgáltató Nonprofit Zrt. és a Magyar Filmlaboratórium Nonprofit Kft. 2013. október 1-jétől a cégbírósági bejegyzés értelmében beolvadt a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt.-be. A beolvadásnak köszönhetően a Filmalap ezentúl a filmgyártás teljes spektrumában nyújthat támogatást a magyar filmelőállítóknak. A 2011 novembere óta elérhető filmterv- és forgatókönyv-fejlesztési, gyártáselőkészítési és filmgyártási, valamint egyedi és marketing támogatások ezentúl gyártói kapacitással (stúdióhely) és utómunka szolgáltatással bővülnek.

// kárpát-medence

Forgatókönyv-fejlesztői kerekasztal Kolozsváron

Forgatókönyv-fejlesztés a Magyar Nemzeti Filmalapnál – ez a címe a 13. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok keretében megrendezendő szakmai kerekasztal-beszélgetésnek. A meghívottak: Divinyi Réka forgatókönyv-fejlesztési igazgató, Benkő Orsolya, Hegedűs Bálint és Maruszki Balázs forgatókönyv-fejlesztők. A helyszín a Sapientia EMTE Bocskai-háza (Óváry-terem), kezdési időpont: szombat, október 5., 11 óra. A rendezvény ingyenes és nyitott minden érdeklődő számára.

// kárpát-medence

Havas Ágnes: „Rendszerváltást vittünk végbe a filmszakmában”

Befejeződött a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) adósságállományának konszolidációja, négy, a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) által támogatott film már leforgott, 10 film készülhet 2013-ban és több film gyártás-előkészítése elindulhat. Emellett új, átlátható elszámolási rendszert vezettek be – foglalta össze a filmes szervezet elmúlt évét Havas Ágnes, az MNF vezérigazgatója.

// kárpát-medence

Multiplexes kedvezmény magyar filmeknek

Magyarország legnagyobb moziüzemeltetője, a Cinema City kedvezményes vászonhasználati díjat állapít meg a magyar filmek esetében, és azt a filmek bevételéből vonja le – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Nemzeti Filmalap és a moziüzemeltető.

// kárpát-medence