/ /

Magyar nemzeti filmalap közhasznú zrt. hírek

Filmötletvadászat a Filmalapnál

A Magyar Nemzeti Filmalap filmötletvadászatot hirdet, melynek célja, hogy végre előkerüljenek a fiók mélyéről, vagy most először papírra vetődjenek azok az ötletek, melyekből egy profi csapat közreműködésével akár a jövő mozisikerei is elkészülhetnek.

// kárpát-medence

Vizsgafilmeket támogat a filmalap

A Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) támogatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem filmkészítő szakirány vizsgafilmjeit.

// kárpát-medence

Külföldi sztároktól tanuljanak a magyarok

Az Index birtokába került tervek szerint Andy Vajna kormánybiztos külföldi sztárokkal oktatná a magyar forgatókönyvírókat, a nálunk forgató külföldi stábok helyett meg elvégezné a papírmunkát. Az MMKA adósságát átvette a filmalap, most pedig a producerektől kérné vissza a pénzt. A filmjogokat is elvennék a nem fizetőktől.

// kárpát-medence

A filmkritikusi díjak mellé áll a filmalap

A Magyar Nemzeti Filmalap együttműködési megállapodást köt a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Filmkritikus Szakosztályával és támogatja a magyar filmszakma nagy hagyományú díjátadóját. A filmkritikusok szövetsége idén 50. alkalommal díjazza az elmúlt év legjobb magyar filmes teljesítményeit, a díjátadó ünnepség február 1-én lesz.

// kárpát-medence