Magyar-román koprodukcióban készül Demian József nagyjátékfilmje Magyar-román koprodukcióban készül Demian József nagyjátékfilmje

Magyar-román koprodukcióban készül Demian József nagyjátékfilmje

Újabb magyar-román koprodukció gyártását támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap és a Román Országos Filmközpont.

Felméri Cecília Spirál címmel készülő filmje után a filmalap 56 millió forintos gyártási támogatásával készül Demian József nagyváradi születésű, Romániában, majd Ausztráliában alkotó rendező-operatőr Éjjeli őrjárat című mozifilmje.

A filmalap közleménye szerint az Éjjeli őrjárat egy színházi társulat egyetlen éjszakájának története. A főpróba forgatagában a társulat tagjai teljes jelmezben, saját ruhájuk, pénz és mobiltelefon nélkül kénytelenek hazaindulni, kilépni a hétköznapi valóságba miután a színházi öltözőket zárva találják. A színészek szembesülnek az örök kérdéssel: hol ér véget a színpadi karakter és hol kezdődik az ember?

Demian alkotótársa lesz Józsa Erika zeneszerző, Damokos Csaba látványtervező és Lemhényi Réka vágó. A téli forgatást követően az Éjjeli őrjárat teljes utómunkája Magyarországon készül. A film producere Anca Puiu, aki többek között a román újhullám első nagy sikereként jegyzett Lăzărescu úr halála (Moartea domnului Lăzărescu) és a Sieranevada című film készítésében is részt vett. Az Éjjeli őrjárat magyar koproducere Kántor László.

Stork Natasa főszereplésével készül Horváth Lili új filmje

A filmalap 354 millió forinttal támogatja Horváth Lili új alkotását. A Karlovy Vary-i filmfesztivál East of the West fődíjával és számos további rangos nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazott Szerdai gyerek rendezője Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre címmel készíti második mozifilmjét.

Stork Natasa

A film a romantikus dráma és a pszichothriller műfaji elemeinek ötvözésével meséli el egy nagy szerelem történetét. Főhősét, az Amerikából hazatérő idegsebésznőt Stork Natasa alakítja, további fontos szerepekben Bodó Viktor és Vilmányi Benett lesz látható.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre producerei Csernátony Dóra, Horváth Lili és Miskolczi Péter, operatőre a rendező régi alkotótársa, Maly Róbert. A forgatás októberben indul, a film várhatóan 2020 tavaszán kerül a magyarországi mozikba.

(közlemény)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat