/ /

Manda hírek

Bizakodóak a MaNDA-sok

Nincs arról információjuk, hogy a korábbi sajtóinformációknak megfelelően, jogutód nélkül megszüntetnék a MaNDA-t, és reménykednek a digitális archívum munkatársai – mondta a Magyar Filmhéten ma délben szervezett találkozón Fejes Katalin, a MaNDA igazgatóhelyettese.

// kárpát-medence

Restaurálták az Emberek a havasont

A restaurálást követően DVD-n is megjelenik Szőts István 1941-es klasszikus filmremeke, az Emberek a havason, a DVD jövő héttől vásárolható meg – közölte a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA).

// kárpát-medence

Megjelent Kósa Ferenc Tízezer nap című filmje DVD-n

Felújított képpel és hanggal jelent meg Kósa Ferenc Tízezer nap című filmje a Magyar Nemzeti Digitális Archívum (MaNDA) gondozásában, a DVD-lemezen a Kossuth- és Balázs Béla-díjas alkotónak két korai rövidfilmje, valamint egy beszélgetése is helyet kapott.

// kárpát-medence

Beszéljünk Kubáról!

A Beszéljünk a filmekről! – Filmévkönyv 2010 nevű budapesti filmklub következő vetítését 2011. november 25-én, pénteken 18.30-kor kezdődik. Szigeti Csilla rendezővel és Jancsó Nyika operatőrrel Marossy Géza, a Havannai történetek (2009) egyik rendezője, operatőre beszélget

// kárpát-medence