/ /

Mátyássy áron hírek

Magyar filmet forgatnak az Erdélyi-szigethegységben

Két hét múlva, október 24-én kezdődik Mátyássy Áron játékfilmjének a forgatása az Erdélyi-szigethegységben. A Víkend forgatókönyvét Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron írta, a főszerepeket Gryllus Dorka, Simon Kornél, Lengyel Tamás és Árpa Attila alakítja.

// kárpát-medence

Pszichotrillerre kapott támogatást Mátyássy Áron

280 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Magyar Nemzeti Filmalap Döntőbizottsága Mátyássy Áron Víkend címmel készülő filmjének. A Budapest Film Produkciós Kft. és a KMH Film koprodukciójában készülő mozifilm forgatása októberben kezdődik Erdélyben és magyarországi helyszíneken folytatódik. A film tervezett bemutatója 2014 ősze.

// kárpát-medence

500 millió forintot osztottak szét magyar filmekre

A Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma kiosztotta a rendelkezésére álló majd 500 millió forintot az idei állami támogatást megpályázó filmek között. A legtöbb pénzt Gothár Péter, Szabó István és Mátyássy Áron filmje kapta.

// kárpát-medence

Az MTV vetíti a szemle legjobb tévéfilmjét

Újabb saját mozikat vetít a Magyar Televízió. Levetítésre kerül az idei filmszemle legjobb tévéfilmje, a köztévével koprodukcióban készült Átok is. A négyrészes alkotást március 10-én és 11-én láthatják a nézők.

// kárpát-medence

Nyilvános Grunwalsky-osztálytalálkozó vetítésekkel

Beszélgetésekkel egybekötött vetítéssorozat várja a KINO-ba látogatókat 2009. november 27. és 29. között, ugyanis ezeken a napokon kerül sor a 2005-ben végzett filmrendező osztály első nyilvános osztálytalálkozójára. Az osztályfőnök Simó Sándor, majd Grunwalsky Ferenc volt.

// kárpát-medence