/ /

Médiatanács hírek

Három határon túli dokumentumfilm is Médiatanács-támogatásban részesül

Egyéni és családi portréfilmek, dokumentum- és ismeretterjesztő filmek készülhetnek, valamint egy sürgős helyszíni forgatás kezdődhet el összesen 187,8 millió forintból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti döntései alapján, amellyel a Magyar Média Mecenatúra program két filmes pályázatának aktuális fordulóit zárták le.

// kárpát-medence

Média Mecenatúra, gyakorlatban

Tavaly egy új kezdeményezésről beszélt, idén a működését értékeli – a Filmtettfeszt vendége lesz szombaton dr. Kollarik Tamás, az NMHH Médiatanácsa Mecenatúra programjának koordinátora.

// kárpát-medence

Díjazott a Médiatanács

Tegnap először adta át filmdíjait a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott és egyben a tavaly őszi Filmhéten bemutatkozott filmek legjobbjait tüntette ki. 5 kategóriában összesen 15 alkotót díjaztak, emellett 3 különdíjat osztottak ki.

// kárpát-medence

10 ismeretterjesztő filmet támogat a médiatanács

Az ÁVH gazdasági bűncselekményeiről, Makovecz Imre építész életművéről, valamint magyar fizikusok a genfi CERN kutatóközpontjában végzett munkájáról is készülnek filmek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának támogatásában.

// kárpát-medence