Meryl Streep lesz Margaret Thatcher Meryl Streep lesz Margaret Thatcher

Meryl Streep lesz Margaret Thatcher

Meryl Streep-nek már csak hónapok kérdése, hogy a filmvásznon minden idők egyik legbefolyásosabb brit politikusnőjének bőrébe bújhasson. A tárgyalások nyár eleje óta zajlottak, ám a felek csak nemrégiben állapodtak meg. (premierfilm)

A 61 esztendős Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő a napokban írta alá szerződését a The Iron Lady című film főszerepére. Streep az egykori brit miniszterelnököt, Margaret Thatchert alakíthatja majd a magyarul minden bizonnyal Vaslady-nek fordítandó filmben.

Thatcher minden idők egyik legkarakteresebb, legmarkánsabb brit politikusa, az egész világ és még politikai ellenfelei tiszteletét is kivívta kiegyensúlyozott munkásságával, amely a nyolcvanas évek világpolitikáját is meghatározta. A most 85 esztendős politikusnő 1979–1990 között volt Nagy-Britannia miniszterelnöke.

A leginkább az 1982-es Falkland-szigeteki háború kapcsán kialakult világpolitikai helyzetet feldolgozó film forgatásai idén januárban kezdődnek, és ha minden jól megy, akár már az év vége felé be is mutathatják a Vaslady-t. Thatcher férjét, Denis-t Jim Broadbent alakítja majd, a rendezést pedig Phyllida Lloyd vállalja magára.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat