Worxombat – Filmes mesterkurzus a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen Worxombat – Filmes mesterkurzus a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Worxombat – Filmes mesterkurzus a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 12 egymás után következő szombaton Worxombat címmel mesterkurzust hirdet neves magyar filmrendezők vezetésével.

A Worxombat mesterkurzus célja, hogy a fiatal filmkészítők megismerkedjenek különböző alkotók munkamódszereivel, gyakorlati feladatokkal, bepillantást nyerjenek az alkotás folyamatába, különböző hatású, más-más műfajt képviselő filmrendezők vezetésével.

A vendégrendező magával hozza egy 1–3 perces jelenet leírását, amelyet a jelenlévőkkel a nap folyamán kidolgoznak és rögzítenek. A workshop résztvevői közül kerülnek ki a jelenetet felvevő és jelenetben szereplő személyek, de alkalmanként hivatásos színészek is részt vesznek a munkában. A technikát és a technikai személyzetet az egyetem biztosítja.

A workshop 2008 április 5-től június 28-ig, szombatonként 10–18 óráig kerül megrendezésre a Mafilm Róna utcai telepén.

A foglalkozásokat Jancsó Miklós, Szabó István, Grunwalsky Ferenc, Gothár Péter, Kamondi Zoltán (vendég: Eszenyi Enikő), Szász János, Janisch Attila, Herendi Gábor, Pálfi György, Török Ferenc, Hajdu Szabolcs, Mundruczó Kornél, Fliegauf Benedek, majd Enyedi Ildikó fogja vezetni.

Részletek: www.szinhaz.hu

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat