/ /

Mészáros márta hírek

Életműdíjat kap Mészáros Márta a Let’s CEE Filmfesztiválon

Mészáros Márta életműdíjat kap Bécsben a Let’s CEE Filmfesztiválon, ahol mesterkurzust is tart „A filmkészítés művészete” címmel. A négy osztrák városban „Veszélyesen jó filmek” mottóval megrendezendő mustra műsorán több magyar film szerepel.

// európa

Belgrádban versenyez Mészáros Márta filmje

Mészáros Márta filmje, az Aurora Borealis - Északi fény is versenybe száll a belgrádi nemzetközi filmfesztivál, a 46. FEST fődíjáért. A február 23-án kezdődő rendezvényen Szabó István kap életműdíjat.

// európa

A „háború gyermekeiről” forgatna Mészáros Márta

A második világháború után játszódik és a szétszakadt emberi kapcsolatokról szól majd Mészáros Márta új filmje, amelynek forgatókönyvét a varsói European Network Remembrance and Solidarity (ENRS), az osztrák Boltzmann Intézet és a Magyar Nemzeti Filmalap együttműködésével, támogatásával fejleszti a Kossuth-díjas rendező.

// kárpát-medence

„Kényszerű deklaráció" a magyar film védelmében

„Kényszerű deklarációt" fogalmazott meg a magyar film védelmében nyolc Kossuth-díjas rendező; az MTI-hez pénteken eljuttatott dokumentumról az aláírók egyike, Mészáros Márta elmondta: a magyar filmgyártás megszüntetése ellen szeretnének tiltakozni.

// kárpát-medence

Mészáros Márta Kéthly-filmje Amerikában

Az Utolsó jelentés Annáról című filmet a chicagói filmfesztivál versenyprogramjában láthatja először Amerika közönsége. Pacskovszky József személyesen mutatja be legutóbbi játékfilm rendezését Chicagóban.

// nagyvilág

Magyar filmek a moszkvai fesztiválon

Mészáros Márta Kéthly Anna-filmje mellett két magyar koprodukcióban készült alkotás, Pejó Róbert Látogatás és Srdjan Karanovic Besa – Az adott szó című munkája is indul a moszkvai filmfesztiválon a Szent György-díjért.

// európa