/ /

Metrion hírek

CINEPOLSKA – Lengyel Filmnapok Nagyváradon

2015. április 2. és 5. között kerül sor a CINEPOLSKA – Lengyel Filmnapokra Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A váradi vetítéseken kívül Brassóban, Galacon, Temesváron, Kolozsváron, Iașiban és Marosvásárhelyen is lesz Lengyel Filmnapok.

// kárpát-medence

Ma van az animáció világnapja

Október 28-a az animáció világnapja. Megünneplését 2002-ben kezdeményezte a Nemzetközi Animációs Filmszövetség (ASIFA): e napra esett 1892-ben a mozgókép-vetítés egyik úttörője, Emile Reynaud Optikai Színházának első nyilvános vetítése Párizsban, azaz ezen a napon történt az egyik első próbálkozás a rajzolt figurák vetítésére.

// kárpát-medence

Lengyel filmnapokat szerveznek Váradon

Április 5–7. között harmadszor szerveznek Nagyváradon Lengyel Filmnapokat. Idén a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme ad otthont a rendezvénynek. A szervezők a Partiumi Magyar Művelődési Céh, a Metrion Egyesület, valamint a Bukaresti Lengyel Kulturális Intézet. Az egész napra érvényes belépő ára 5 lej.

// kárpát-medence

Az Animáció Világnapja Nagyváradon

A Metrion szervezésében az Animáció Világnapja idén Nagyváradon is három kerek napig tart. Az események helyszíne a Moszkva kávézó és a Szabadság mozi, a részletes program pedig a következő.

// kárpát-medence

Filmtettfeszt – Idén Nagyváradon is!

A Metrion Egyesülettel való együttműködés eredményeként idén a váradi közönséghez is eljut a 11. Filmtettfeszt filmjeinek egy része. Az október 8-i, szombati vetítési program alább olvasható.

// kárpát-medence

Ma kezdődik a MAFF Nagyváradon

A Bábel tornya tematizálja idén a Metrion Animációs Filmfesztivált, amely mint eddig minden évben, idén is az animáció világnapja (október 28.) köré épül. Október 27-én, szerdán tehát kezdődik a MAFF sok animációval, izgalmas kiegészítő programokkal és idén először „gyermeknappal”.

// kárpát-medence

Az idén is lesz Metrion Animációs Filmfesztivál

Az idén is lesz Metrion Animációs Filmfesztivál Nagyváradon. A MAFF október 27. és 31. között zajlik a Fekete Sas-palotabeli Szabadság moziban. A filmvetítés mellett előadások és más kulturális programok színesítik majd az eseménysort.

// kárpát-medence