/ /

Mmk hírek

Fellélegezhetnek a magyar filmproducerek

Eredményes volt Andrew G. Vajna filmszakmai kormánybiztos tárgyalássorozata a Magyar Mozgókép Közalapítvány banki kötelezettségállományának megvásárlásával kapcsolatban, három pénzintézettel is megállapodás született.

// kárpát-medence

Megvonták a Mozgókép Alapítvány pénzét

A parlament elutasította a kulturális és sajtóbizottság fideszes elnökének, L. Simon Lászlónak (a képen) a módosító indítványát, amely 3,5 milliárd forint többletforrást adott volna az alapítványnak – írja a Népszava.

// kárpát-medence

Kétmilliárdot szánnak Andy Vajnának?

A filmszakma önkormányzataként működő Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) támogatási keretét az idei ötmilliárdról egymilliárd forintra csökkenti a kormányzat, de a HVG.hu információ szerint Andy Vajnához is csorog majd pénz.

// kárpát-medence

Forradalmi változás a filmfinanszírozásban

A filmfinanszírozás- és gyártás teljes átalakítását vetíti előre a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat; a megszűnő mozgókép közalapítvány után a legtöbb filmpénzt a Nemzetgazdasági Minisztérium költheti el, csak azt nem tudni még, mire – írja a Népszabadság a szerdai számában.

// kárpát-medence

MMKA: 750 milliós zárolás várható a filmes közalapítványnál

Elkészült a következő évekre szóló konszolidációs terv a Magyar Mozgókép Közalapítványnál (MMKA) feltárt 7,9 milliárd forintnyi kötelezettségállomány törlesztésére; a tervezett, valószínűleg 750 milliós kormányzati zárolás azonban megnehezítheti az elképzelések végrehajtását – közölték a szervezet kuratóriumának tagjai. (kultúra.hu)

// kárpát-medence