/ /

Mmka hírek

Az MMKA tartozásai fejében a Filmalaphoz kerül a filmes vagyon

A mai napon a Fővárosi Törvényszék jóváhagyta az MMKA és a Magyar Nemzeti Filmalap között nyáron született egyezséget. Az egyezség célja az MMKA-nak a Filmalappal szemben fennálló 6,3 milliárd forintos tartozásának rendezése. A tartozást – amely abból ered, hogy a Filmalap megvásárolta a banki és filmszakmai követeléseket és az MMKA-val szemben a bankok által indított perekbe jogutódként belépett – az MMKA azzal teljesíti, hogy a céges és ingatlan vagyonát átadja a Filmalapnak. A vagyonátadás végrehajtását az MMKA és a Filmalap haladéktalanul megkezdte. Ezzel újra állami tulajdonba kerül a MAFILM Zrt. és a Magyar Filmlaboratórium Kft.

// kárpát-medence

Külföldi sztároktól tanuljanak a magyarok

Az Index birtokába került tervek szerint Andy Vajna kormánybiztos külföldi sztárokkal oktatná a magyar forgatókönyvírókat, a nálunk forgató külföldi stábok helyett meg elvégezné a papírmunkát. Az MMKA adósságát átvette a filmalap, most pedig a producerektől kérné vissza a pénzt. A filmjogokat is elvennék a nem fizetőktől.

// kárpát-medence

Megvonták a Mozgókép Alapítvány pénzét

A parlament elutasította a kulturális és sajtóbizottság fideszes elnökének, L. Simon Lászlónak (a képen) a módosító indítványát, amely 3,5 milliárd forint többletforrást adott volna az alapítványnak – írja a Népszava.

// kárpát-medence

Mégis elhárul a csőd az MMKA-nál?

Támogatta a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) 2011-es költségvetési támogatásának 3,5 milliárd forinttal történő növelését az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága szerdai ülésén, amelyen vita volt a filmfinanszírozási struktúra jövőjéről. (MTI)

// kárpát-medence

Forradalmi változás a filmfinanszírozásban

A filmfinanszírozás- és gyártás teljes átalakítását vetíti előre a 2011. évi költségvetési törvényjavaslat; a megszűnő mozgókép közalapítvány után a legtöbb filmpénzt a Nemzetgazdasági Minisztérium költheti el, csak azt nem tudni még, mire – írja a Népszabadság a szerdai számában.

// kárpát-medence