/ /

Mokép hírek

Kirúgták a Mokép igazgatóját

Október 27-én elbocsátották Gulyás Balázst, az állami tulajdonú Mokép-Pannónia filmforgalmazó igazgatóját, aki 2010. január 1-je óta vezette a céget. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerint Gulyás munkaviszonya két hónap felmondási idővel 2011. december 28-ával szűnik meg. (origo)

// kárpát-medence

Megtalálták a Kádár-filmarchívumot

Filmtörténeti jelentőségű felfedezést tettek a Mokép archívumát rendszerező szakemberek: rábukkantak arra a csaknem ezer kópiából álló filmantológiára, amely az egykori Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának és Kádár János pártfőtitkárnak állt személyes rendelkezésére. A gyűjtemény összetétele változatos: Eizenstein és Truffaut munkái mellett részét képezi a 9 és 1/2 hét is.

// kárpát-medence

70 millió forint folyt ki a MOKÉP-től

Gyakorlatilag jól behatárolható körhöz mentek ki pénzek a Moképtől a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány regnálása alatt, amikor 70 milliót költött el a cég nem szakszerűen elvégzett munkára – mondta Gulyás Balázs, a Mokép igazgatója a Hír Tv Rájátszás műsorában hétfő este.

// kárpát-medence

A MOKÉP vezetője a Budapest Filmstúdió élen

A Budapest Filmstúdió Kft. élére 2010. december 16-i hatállyal Gulyás Balázst, a MOKÉP-Pannónia Kft. igazgatóját nevezte ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, ezzel is elismerve a 2010. évben a MOKÉP-Pannónia Kft.-nél végrehajtott átszervezés eredményeit.

// kárpát-medence

Könyvvásár és újabb kiállítás a Filmszemlén

Január 30-tól február 2-ig tart a magyar DVD-filmek és kiadványok vására a MOM Park bevásárlóközpont földszintjén kialakított helyszínen. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig Marjai Judit fotóművész képeit lehet megnézni.

// kárpát-medence