/ /

Mome hírek

Jancsó-hommage, magyar rövidfilmek Wiesbadenben

Jancsó Miklós munkásságát állítja hommage-programja középpontjába a szerdán kezdődő wiesbadeni goEast filmfesztivál, amelynek pályakezdőket bemutató versenyszekciójában magyar rövidfilmek is szerepelnek, a zsűri elnöke pedig Fliegauf Bence lesz – áll a Magyar Filmunió ma délelőtti közleményében.

// európa

Kiskakas Animációs FIlmnapok a KINO moziban

Október 6. és 7. között negyedszer szervez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animációs tanszéke KISKAKAS Animációs Filmnapokat, amely arra hivatott, hogy a MOME Animációs oktatási műhelyének legfrissebb termései mellett Európai neves animációs iskoláit és azok munkáit bemutassa a magyar közönségnek.

// kárpát-medence

MOME MOZGÓ 2010

Október 5-én, kedden 20 óra 30 perctől kerül sor az idei MOME MOZGÓ-ra, azaz a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animácós diploma- és vizsgafilmjeinek bemutatójára, melynek immár hagyományosan a budapesti Örökmozgó Filmmúzeum ad otthont.

// kárpát-medence

Nagy durranás az animációs világban

Bábanimációt készít a 2008-ban végzett animációs rendező, Huszár Dániel. A burleszk alkotás egy kocsmában játszódik, ahol misztikus dolgok történnek az odaérkező idegenekkel, Elvisszel és Zekk-kel – írja a filmhu.

// kárpát-medence

MOME MOZGÓ 2009

A MOME MOZGÓ a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakos hallgatóinak az elmúlt évben készített diploma- és vizsgafilmjeit mutatja be. A program mégis nagyobb jelentőségű, mint egy szokványos művészeti kiállítás vagy vetítés, mely egyetemisták munkáiból ad ízelítőt: Animácós Diplomafilmek és Vizsgafilmek az Örökmozgó moziban 2009. október 8., 15. és 22. 20:30-tól, illetve kapcsolódó kiállítás ugyanott október 8. és november 1. között.

// kárpát-medence

MOME évzáró a Kinóban

A budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mozgóképes szekcióinak (Animáció – Média Design) nyáresti bulijára kerül sor május 29-én a Kinoban. A közelmúlt és az idei év legsikeresebb, legeredetibb kisfilmjei lesznek láthatók két teremben.

// európa