/ /

Montreal hírek

Montrealban versenyez az Uchebnik

Csicskár Dávid 18 perces kisjátékfilmjének a napokban zajló Montreali World Filmfesztiválon lesz a világpremierje. Az Uchebnik öt kontinensről érkezett 41 vetélytárssal versenyez a legjobb rövidfilm díjáért. Ez a fesztivál másik magyar premierje a Hetedik alabárdos mellett.

// nagyvilág

Bronz Zenitet nyert A berni követ

Tegnap este osztották ki a 38. alkalommal megrendezett Montreal World Filmfesztivál díjait. Észak-Amerika egyetlen A-kategóriás filmfesztiválján Szász Attila filmje megkapta az elsőfilmes kategória Bronz Zenit díját.

// nagyvilág

Magyar filmek Montrealban

Bergendy Péter A vizsga és Gyöngyössy Bence Utolsó rapszódia című filmjét is vetíti az augusztus 23-án kezdődő kanadai filmfesztivál. Az A kategóriás filmszemle elsőfilmes versenyében egy lengyel–magyar–német koprodukció is szerepel, a címe: Zdjecie (A fénykép).

// nagyvilág

Két magyar filmpremier Montrealban

Hules Endre filmrendezői debütálását és Sipos József legújabb Márai-adaptációját is bemutatja a csütörtökön kezdődő 35. Montreali World Filmfesztivál, Észak-Amerika vezető nemzetközi filmes rendezvénye.

// nagyvilág

Magyar filmek a Montreali Filmfesztiválon

A Montreali Filmfesztiválon csütörtöktől szeptember 6-ig három magyar játékfilmet, a Kolorádó Kidet, a Köntörfalakat és a Vespát mutatják be. Az öt kontinens kortárs filmművészetét bemutató montreali World Film seregszemle a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 13 nemzetközi fesztivál egyike.

// nagyvilág