/ /

Moveast hírek

Jön a Pécsi Filmmaraton

Ismét 24 óra alatt készíthetnek filmet a vállalkozó kedvűek a DIGI 24 „villámfilm” játék alkalmával, amit idén a CinePécs V. Moveast Nemzetközi Filmfesztivál egyik programjaként szerveznek.

// kárpát-medence

Felszámolják a Filmünnep Kft.-t, a Moveast is a Kamera Hungária sorsára juthat

A Pécs Holding Zrt. alá tartozó médiacégeket a közelmúltban szervezték be a médiaközpontba, így került egy helyre az önkormányzati televízió, a hetilap és a rádió. A tervek szerint a Filmünnep Kft. is helyet kapott volna a médiaházban – erre azonban nem kerül sor, hiszen a társaságot felszámolják. Az önkormányzat a közelmúltban a Pécs Holding Zrt. alapító okiratának módosításával a száz százalékban a holding tulajdonában lévő kft. megszüntetéséről döntött, a cég végelszámolása áprilisban kezdődik – közölte a Pécsi Újság.

// kárpát-medence

Filmkritikus workshop fiataloknak

A negyedik MOVEAST Nemzetközi Filmfesztivál Pécs (2008. október 7. – október 14.) workshopot szervez fiatal és kezdő filmkritikusok számára. A kurzus időpontja, helyszíne: 2008. október 8–13., Pécs. A pályázók korhatára 35 év, a műhelymunka magyarul zajlik.

// európa

Tizenhárom versenyfilm a pécsi Moveast fesztiválon

A Moveast fesztivál nyilvánosságra hozta azoknak a fiatal, közép- és kelet-európai  rendezőknek a névsorát, akik alkotásaikkal versenyeznek majd a rendezvényen. Tizenhárom film indul majd a Moveast fődíjáért, az Arany Benjáminért, a negyedszer megrendezendő eseményre október 7. és 14. között Pécsett kerül sor.

// kárpát-medence