/ /

Mozinet hírek

A hétvégén zárult a 4. Mozinet Filmnapok

A budapesti Művész Moziban augusztus 21. és 25. között a nemzetközi filmfesztiválok legnagyobb kedvenceit újra nagyvásznon láthatta kedvezményes helyárak mellett a közönség. A fővárosban negyedik alkalommal megrendezett Mozinet Filmnapok keretén belül több filmet teltházzal vetítettek – közölték ma a szervezők.

// kárpát-medence

Többszáz iskolában használják Jankovics Marcell videoelőadásait

A Mozinet Online Kortárs Mozgóképmagazin a 2012–2013-as tanévben is meghirdette a középiskolás korosztálynak szóló mozgóképismereti vetélkedőjét, amely ezzel a 7. évébe lépett. Az oktatási program az évek során többezer diáknak nyújtott lehetőséget arra, hogy játékos formában, de magas színvonalon mélyítse el filmtörténeti és filmelméleti tudását.

// kárpát-medence

Bizonytalan ideig nem jelenik meg nyomtatásban a Mozinet Magazin

A Mozinet.hu internetes portál jogelődje 1998-ban alakult, a filmes szakorgánum bázisán 2004 februárjától jelenik, jelent meg havi rendszerességgel a Mozinet Magazin. Összesen 87 lapszámot adtak ki az elmúlt hét és fél évben, több ezer filmkritikát, több száz interjút, rendezvénybeszámolót és összeállítást olvashattak a lapban a film iránt érdeklődők.

// kárpát-medence

Zsánerben – A Mozinet Magazin filmes vetélkedője

A Mozinet Magazin a 2006/2007-es tanévben indította Zsánerben elnevezésű rovatát, amely immár ötödik alkalommal közölt hónapról hónapra a 14-18 éves korcsoport igényeinek megfelelően íródott, szakmailag szigorúan ellenőrzött tudományos-ismeretterjesztő tanulmányokat.

// kárpát-medence