Pálfi György és Nagy V. Gergő nyerte a Torino FilmLab forgatókönyv-versenyét Pálfi György és Nagy V. Gergő nyerte a Torino FilmLab forgatókönyv-versenyét

Pálfi György és Nagy V. Gergő nyerte a Torino FilmLab forgatókönyv-versenyét

Pálfi György és Nagy V. Gergő elnyerte a Torino FilmLab Les Arcs Coproduction Village díját a The Voice című projektjükkel, amellyel a Torinói Filmfesztivál keretében, november 24. és 26. között megrendezett esemény Script&Pitch szekciójában vettek részt. A díjazott automatikusan bekerül az Arc 1950 Coproduction Village nevű fejlesztői műhelyre.

Az Arc 1950 Coproduction Village egy személyes beszélgetésekből és konferenciákból álló, háromnapos szakmai műhely a Les Arcs filmfesztivál keretében. A műhelybe pályázat útján kerülhetnek be előkészítési fázisban levő európai filmek, európai rendezők új filmterveikkel és európai koprodukciós partnert kereső producerek vehetnek részt rajta.

Idén a találkozót december 13. és 16. között, hatodik alkalommal szervezik meg. A sikeres pályázók 25 projektet fognak bemutatni mintegy 250 producer, sales agent, forgalmazó és befektető előtt. A német, belga, francia, ír, izlandi, olasz , luxemburgi, norvég, román (Daniel Sandu: One Step Behind The Seraphim), brit és orosz projektek közül négy elsőfilm, a filmek költségvetése
1 000 000 és 9 800 000 euró közötti.


A Torino FilmLab minden évben átad három, gyártási támogatást jelentő díjat is – mint a zárógálán kiderült, idén a szingapúri Kirsten Tan Popeye című filmtervének ítéltek meg 60 000 eurót, az argentin Natalia Garagiola Hunting Season-je bykapott 50 000 eurót, és ugyanennyivel támogatja a fesztivál a The Wound című projektet is, a rendező John Trengove Dél-Afrikából. A jelen levő mintegy 200 szakmabeli közönségdíját, 30 000 eurót egy Fülöp-szigeteki–japán koprodukció, Janus Victoria Kodokushi című filmterve nyerte el.

A Torino FilmLab hetedik alkalommal megrendezett találkozóján 43 000 euró értékű forgalmazási díjat kapott az izraeli Eilon Ratzkovsky, a July August Production vezető producere, a Mountain című film moziforgalmazására. A filmet Yaelle Kayam rendezte.

Az ARTE International díját (6000 eurót) az ARTE France Cinéma ajánlotta fel egy Script&Pitch-projektnek. A kiválaszott a Home lett, a filmet a belga Fien Troch fogja rendezni.

Az EP2C utómunka-költségeket fedező díját a FrameWork szekció legjobbjáa kapta. A producer egyúttal előkészítő műhelymunkában vehet részt a következő filmtervével. A nyertes Phaedra Vokali (Marni Films, Görögország), a Pigs on the Wind című film producereként (r. Stergios Paschos).

A Script&Pitch kategória másik díját egy olasz páros, Pietro Marcello és Alfredo Covelli nyerte el: a Digital Production Challenge II Award révén egy háromlépcsős fejlesztői műhelyen vehetnek részt 2015-ben A Backwards Journey című forgatókönyvükkel.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat