/ /

Nagyszeben hírek

Holnap kezdődik a 4. Nagyszebeni Magyar Filmnapok

Március 11. és 15. között várják a Habitus Könyvesboltba a magyar film szerelmeseit. Az ötnapos eseménysorozat keretében megünneplik a Magyar Kulturális Központ megalakulásának évfordulóját (március 11.) és megemlékeznek az 1848-as forradalom évfordulójáról is. A március 15-ei vetítések a Magyar Házban lesznek, a helyi magyar intézményekkel közösen szervezett ünnepi műsor részeként.

// kárpát-medence

Magyar filmnapok Nagyszebenben, holnaptól

A Magyar FilmNapok harmadik kiadására 2014. március 12. és 16. között kerül sor a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesületének szervezésében, a Balassi Intézet-Bukaresti Magyar Kulturális Intézet, a Clorofilm, a Filmtett Egyesület, a Nagyszebeni Református Egyházközség, a Nagyszebeni Művelődési Központ, a Humanitas Könyvesbolt, az Atrium Kávézó és a Subterana Cinematografică támogatásával.

// kárpát-medence

A Marc Schmidt rendezte Matthew's Law nyerte el az Astra fődíját

A kegyetlen birokráciáról szóló holland egészestés dokumentumfilm  nyerte el a hétvégén zárult szebeni Astra Filmfesztivál nagydíját. A nemzetközi versenyprogram fődíjasa Biene Pilavci Dancing Alone című filmje lett, amely egy fiatal lányka hányatott gyerekkorát, a család múltjának démonjai elleni küzdelmét mutatja be.

// kárpát-medence

Októberben újra Filmtettfeszt!

13. kiadásához érkezett a Filmtett „születésnapi rendezvényeként” indult Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok. Idén október 3. és 6. között várjuk a moziba a friss és a klasszikus magyar film rajongóit, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A 2013-as fesztivál nagy újdonsága: hét erdélyi városban lesz megszervezve!

// kárpát-medence

Magyar Filmnapok – holnaptól Nagyszebenben

2013. március 9. és 17. között szervezi meg a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete a nagyszebeni Magyar Filmnapok második kiadását. A rendezvény támogatója a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet, az Erdélyi Magyar Filmszövetség, a Filmtett Egyesület és az Argo Vizuális Stúdió, helyi partnere pedig a Polgári Magyar Művelődési Egyesület és a Református Egyházkerület.

// kárpát-medence

Holnap kezdődik az első szebeni Magyar Filmnapok

Magyarországi és erdélyi magyar alkotók játék- és dokumentumfilmjeit, animációs munkáit vetítik március 9–18-án Nagyszebenben. A szervező HÍD – Szebeni Magyarok Egyesület emellett több könyékbeli településre is tervezi eljuttatni a filmeket.

// kárpát-medence