/ /

Nagyvárad hírek

CINEPOLSKA – Lengyel Filmnapok Nagyváradon

2015. április 2. és 5. között kerül sor a CINEPOLSKA – Lengyel Filmnapokra Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében. A váradi vetítéseken kívül Brassóban, Galacon, Temesváron, Kolozsváron, Iașiban és Marosvásárhelyen is lesz Lengyel Filmnapok.

// kárpát-medence

Filmfesztivált alapítottak Nagyváradon

Február 1-jétől lehet majd nevezni az Oradea Filmfesztivál nemzetközi versenyébe. A rendezvényt október 15. és 18. között tartják a Cortina Digiplex moziban, a tervek szerint reggeltől estig, több teremben. Kísérőrendezvényként strandon fognak vetíteni és autósmozit szerveznek.

// kárpát-medence

Gyerekkuckó Nagyváradon

Óvodás, kisiskolás gyerekek számára szerveznek játékos alkotóműhelyt a 14. Filmtettfeszt Magyar Filmnapok keretében Nagyváradon a PKE képzőművészet szakos diákjai, valamint a Tanítóképző Intézet diákjai. A műhelyt Gordán Ágnes vezeti. A felhívás alább.

// kárpát-medence

Ma van az animáció világnapja

Október 28-a az animáció világnapja. Megünneplését 2002-ben kezdeményezte a Nemzetközi Animációs Filmszövetség (ASIFA): e napra esett 1892-ben a mozgókép-vetítés egyik úttörője, Emile Reynaud Optikai Színházának első nyilvános vetítése Párizsban, azaz ezen a napon történt az egyik első próbálkozás a rajzolt figurák vetítésére.

// kárpát-medence

Harmadszor lesz Váradon is Filmtettfeszt

Idén harmadszor ad otthont filmtettfesztes vetítések Nagyvárad. A holnapi, október 5-i program 13 órakor kezdődik, ifjúsági filmet, egészestés és rövidfilmeket, animációs és élőszereplős alkotásokat egyaránt magába foglal. A rendezvénynek a Partiumi Keresztény Egyetem ad otthont.

// kárpát-medence

Októberben újra Filmtettfeszt!

13. kiadásához érkezett a Filmtett „születésnapi rendezvényeként” indult Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok. Idén október 3. és 6. között várjuk a moziba a friss és a klasszikus magyar film rajongóit, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A 2013-as fesztivál nagy újdonsága: hét erdélyi városban lesz megszervezve!

// kárpát-medence

Lengyel filmnapokat szerveznek Váradon

Április 5–7. között harmadszor szerveznek Nagyváradon Lengyel Filmnapokat. Idén a Partiumi Keresztény Egyetem díszterme ad otthont a rendezvénynek. A szervezők a Partiumi Magyar Művelődési Céh, a Metrion Egyesület, valamint a Bukaresti Lengyel Kulturális Intézet. Az egész napra érvényes belépő ára 5 lej.

// kárpát-medence

Jankovics Marcell és legújabb filmje Nagyváradon

Január 31-én 18 órai kezdettel, a Csillagocska Alapítvány és a Partiumi Magyar Művelődési Céh közös rendezésében először kerül Nagyváradon bemutatásra Az ember tragédiája. A vetítést követően közvetlen beszélgetésre kerül sor az alkotóval. A belépés ingyenes. A helyszín: KREK, Díszterem (Városháza u. 27).

// kárpát-medence