/ /

Nagyvárad hírek

Lengyel Filmnapok Nagyváradon

A nagyváradi Metrion Egyesület és a bukaresti Lengyel Intézet egy hetes Lengyel Filmnapokat szervez a váradi Moszkva Cafféba március 25-ével kezdődően. A rendezvény párhuzamosan zajlik Déván és Galacon is.

// kárpát-medence

Filmtettfeszt – Idén Nagyváradon is!

A Metrion Egyesülettel való együttműködés eredményeként idén a váradi közönséghez is eljut a 11. Filmtettfeszt filmjeinek egy része. Az október 8-i, szombati vetítési program alább olvasható.

// kárpát-medence

Északi filmek Nagyváradon

Engedd be a legjobbakat (Let the Right Ones In) címmel északi filmek fesztiválját szervezi meg Nagyváradon a kolozsvári Clorofilm filmforgalmazó vállalat a nagyváradi Metrion Egyesülettel közösen. (krónika)

// kárpát-medence

Az idén is lesz Metrion Animációs Filmfesztivál

Az idén is lesz Metrion Animációs Filmfesztivál Nagyváradon. A MAFF október 27. és 31. között zajlik a Fekete Sas-palotabeli Szabadság moziban. A filmvetítés mellett előadások és más kulturális programok színesítik majd az eseménysort.

// kárpát-medence

BuSho filmfesztivál először Nagyváradon

A Magyarországon már a rangos filmes események között számon tartott BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált idén Nagyváradon is megrendezik szeptember 1–3. között, mindhárom napon 18 és 23 óra között. Az 500 pályázó film közül a versenyprogramba bekerült 85 alkotás mellett különböző nemzetközi fesztiválok programjaiból válogatott filmeket is levetítenek a három nap alatt. A vetítéseket a Szabadság Moziban tartják, a váradi fesztivál szervezője a Metrion Egyesület. A vetítésekre ingyenes a belépés.

// kárpát-medence

Magyar filmklub Nagyváradon

Nagyváradon, január 31-én, 18 órától a Szabadság moziban magyar filmklubbal várják az érdeklődőket. A bejárat a passzázs alatt található, a Vállalkozók Szövetségénél.

// kárpát-medence