/ /

Nagyvilági hírek

Chicagóban lesz a Budapest Noir premierje

Holnap vetítik először a Kondor Vilmos regényéből, Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka főszereplésével készült magyar krimit az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, amelynek programját három másik magyar film is gazdagítja.

// nagyvilág

A Netflix elvesztette a Csillagok háborúját

A Disney CEO-ja, Bob Iger tegnap bejelentette, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nem a Netflixen, hanem a Disney 2019-ben debütáló saját platformján fogja sztrímelni a Star Wars franchise következő részét.

// nagyvilág

Montrealban versenyez az Uchebnik

Csicskár Dávid 18 perces kisjátékfilmjének a napokban zajló Montreali World Filmfesztiválon lesz a világpremierje. Az Uchebnik öt kontinensről érkezett 41 vetélytárssal versenyez a legjobb rövidfilm díjáért. Ez a fesztivál másik magyar premierje a Hetedik alabárdos mellett.

// nagyvilág

Az Amazon megvette az új Pawlikowski-filmet

Az Amazon Studios megvásárolta Paweł Pawlikowski, az (eddig) egyetlen lengyel Oscar-díjas rendező Cold War című történelmi drámájának forgalmazási jogait. A film még nincs kész, a forgatása februárban kezdődött.

// nagyvilág

Tucatnyi animesorozatot indít a Netflix

A Netflix bejelentette, hogy 12 eredeti animesorozatot gyártat Japánban, ezek közül nem mindegyik készül „saját használatra”, a One-Punch Man címűt például a Hulu is forgalmazni fogja.

// nagyvilág