/ /

Nagyvilági hírek

Halálos baleset a John Woo-forgatáson

Egy kaszkadőr meghalt és hat társa megsérült John Woo Red Cliff (Vörös szikla) című történelmi filmeposzának pekingi forgatásán. Éppen egy hajós akciójelenetet vettek fel hétfőn reggel, amikor egy lángokban álló kisebb hajóról pillanatok alatt átterjedt a tűz a vele a forgatókönyv szerint ütköző nagyobb hajóra. A stáb már semmit sem tudott tenni, a két hajó porig égett, ahogyan a lángok martalékává vált egy 23 éves kaszkadőr is.

// nagyvilág

Környezetvédelmi stúdiót indít a Disney

A Walt Disney Co. filmvállalat bejelentette, hogy beindítja a természetfilmeket készítő és forgalmazó Disneynature stúdiót. A döntést a Pingvinek vándorlása című dokumentumfilm hatalmas sikere motiválta.

// nagyvilág

Magyar filmek Portóban és Kaliforniában

Kamondi Zoltán Dolina, Szász János Ópium és Magyar Ádám Egon&Dönci című 3D animációját vetítik a 28. Portói Nemzetközi Filmfesztivál a Fantasporto programjában.

// nagyvilág

Öt kategóriában kapott díjat Mihalkov az Arany Sas-díjátadón

Nikita Mihalkov 12 című filmjével elnyerte Oroszországban a legjobb rendezői munkájért járó Arany Sas díjat, ezen kívül a legjobb vágásnak, a legjobb filmzenének, és a filmben játszó színészek, köztük maga Mihalkov is, együttesen megkapta a legjobb színészi alakításnak járó elismerést.

// nagyvilág