/ /

Nagyvilági hírek

Két új Márquez-film készül

A Szerelem kolera idején után két újabb film készül Gabriel García Márquez munkái alapján. A mexikói regényíró-novellista írói vénája kiapadhatatlan: a Costa Rica-i Hilda Hidalgo rendezi filmre Márquez A szerelemről és más démonokról (Del amor y otros demonios) című, 1994-ben megjelent regényét, és nemrég egy mexikói rendező bejelentette, hogy Márquez-forgatókönyvből tervez filmet forgatni.

// nagyvilág

San Francisco-i elismerés Forgács Péternek

Munkássága elismeréseként Forgács Pétert a San Francisco-i Zsidó Filmfesztivál „Freedom of Expression” díjjal tüntette ki, melyet a magyar médiaművész személyesen vett át július 28-án.

// nagyvilág

Melbourne-ben az Iszka utazása

Európa, Ázsia és Amerika után Ausztráliában mutatják be Bollók Csaba Iszka utazása című filmjét a július 25-én kezdődő Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

// nagyvilág

Négyszáz gigabájtos DVD-t készített a Pioneer

400 gigabájtnyi adatot vittek fel egyetlen Blu-ray DVD-re a Pioneer kutatói. A speciális lemez rétegenként ugyanúgy 25 gigabájt adatot tartalmaz, mint a jelenlegi Blu-ray lemezek – csupán a rétegekből tartalmaz kettő helyett tizenhatot.

// nagyvilág

A független filmek felé nyit a YouTube

A független filmek felé nyit a YouTube. Az internet egyik legnépszerűbb fájlmegosztó portáljára, amelyen a zenei és moziklipektől az audiovizuális tréfákon át a különböző társadalmi-politikai reklámokig és történelmi dokumentumfelvételekig minden látható, most a korábbinál jobb hang és képminőségben kerülnek fel a Screening Room című oldalra olyan tartalmak, amelyek a független filmvilágból származnak.

// nagyvilág