Négy Oscart a reklámszünetben adnak át majd


Ha Deák Kristóf Mindenkije az idén versenyezne a legjobb élőszereplős rövidfilm díjáért, nem tudnánk előben megnézni, hogyan veszi át a szobrot: az amerikai filmakadémia elnöke, John Bailey hétfőn jelentette be, hogy négy díjat reklámszünetben adnak majd át.

A legjobb operatőr (cinematography), vágó (editing), élőszereplős rövidfilm (live action short), valamint sminkes és fodrász (makeup and hairstyling) díjait a február 24-i gála reklámszünetében fogják átadni, tehát aki nem a helyszínen, hanem a tévében nézné majd a díjkiosztót (mint ugyebár mindenki), az csak egy erősen vágott verziót fog látni ebből a négy díjból. Később majd megmutatják ezeket is állítólag, meg hát ott lesz a neten az egész, de ez így azért mégsem az igazi.

Az Oscar mint rendezvény igencsak kínlódik: az utóbbi évek ilyen-olyan ideológiai botrányai után az idén már egy rendes házigazdája sem lesz a műsornak. A szervezők eme karcsúsításai törekvései is azért vannak, hogy a hatalmassá püffedt gálát három órás futamidő alatt tartsák, így kélve birokra az erősen csappanó nézettséggel. Így viszont pl. olyan nagyszerű operatőrökkel szúrnak ki, mint Matthew Libatique, Lukasz Zal vagy Cuarón, aki Roma című filmjét saját maga fényképezte.

(Variety)


Címkék

Kapcsolódó