/ /

Nemes gyula hírek

Dél-Amerikában díjazták a Zerót

Zero című alkotásáért Nemes Gyula nyerte a legjobb rendező díját a Montevideo Fantástico nemzetközi filmfesztiválon – közölte tegnap a Magyar Nemzeti Filmalap.

// nagyvilág

Nemes Gyula ismét szereplőket keres

A januári casting után ismét szereplőválogatást hirdetnek Nemes Gyula új, készülő filmjéhez. A Papagáj, a Fúga, a Letűnt világ és az Egyetleneim rendezője Zero című projektjéhez keres szereplőket, mely alkotás egy kommunáról szól. (EST.hu)

// kárpát-medence

Amerikai díj Nemes Gyulának

A michigani Ann Arbor filmfesztiválján a legjobb külföldi film díját nyerte Nemes Gyula Letűnt világ című kísérleti filmje.

// nagyvilág

Szereplőket keres Nemes Gyula

Szereplőválogatást hirdet Zero című filmjéhez Nemes Gyula, az Egyetleneim, a Fúga és a Letűnt világ rendezője – hirdeti az EST.hu. A készülő alkotás anarchista vígjáték egy méhészről, aki fellázad a kapitalizmus ellen és terroristaként védi meg a méheket. A filmben központi szerepe lesz egy kommunának, amely együtt él a méhésszel és csatlakozik akcióihoz.

// európa

Filmdíjak 34 országból

A magyar film külföldi sikerei – 77 országban tűztek műsorra hazai mozgóképeket a Magyar Filmunió szervezésében 2009-ben. A játék- és a rövidfilmjeink, a magyar animációk és dokumentumfilmek mintegy száz nemzetközi elismerésben részesültek az év során összesen 34 országban.

// kárpát-medence

Magyar filmek Huescában

Somogyvári Gergő és Feszt Judit Csempelevél, Moldoványi Ferenc Másik bolygó és Nemes Gyula Letűnt világ című alkotásait vetíti a huescai filmfesztivál, Katalónia június 5-én kezdődött rangos filmfóruma.

// európa