/ /

Nemes jeles lászló hírek

Eurimages-támogatást nyert Nemes Jeles László

Támogatja az Eurimages Nemes Jeles László következő, Sunset című magyar-francia koprodukcióban készülő játékfilmjét. Támogatást ítéltek meg többek közt Pawel Pawlikowskinak, Alice Rohrwachernek, Christian Petzoldnak és Terry Gilliamnek is – sokadszorra fut neki 1998 óta dédelgetett, The Man Who Killed Don Quixote című projektjének.

// európa

Hazaért a Saul stábja

A Saul fia hollywoodi sikere után a stáb szerda délelőtt a budapesti Toldi moziban jelent meg először a magyar sajtó képviselői előtt, hogy kérdéseikre válaszoljanak, amit – ahogy a film sajtófőnöke elmondta –  egy ideig Nemes Jeles László és Röhrig Géza nem fognak megtenni. Nemes poénkodva kezdte a sajtótájékoztatót, hosszas keresgélés után kapta csak elő a napokban úton-útfélen emlegetett aranyszobrocskát.

// kárpát-medence

Magyar filmrendezőt díjztak Torinóban

Nemes Jeles László Iris című filmterve nyerte a torinói filmfesztivál hivatalos programjaként megrendezett Script&Pitch elnevezésű rangos filmtervfejlesztő fórum díját.

// európa

Nemes Jeles László a Cannes-i Rezidencián

A Cannes-i Filmfesztivál által szervezett „Résidence” program keretében készíti Nemes Jeles László első játékfilm forgatókönyvét Párizsban. A Türelem című rövidfilmmel ismertté vált fiatal filmrendező a „Résidence” program negyedik magyar résztvevője.

// európa

Eszenyi Enikő zsűrizik az Art Film Festen

Eszenyi Enikő a hétvégén kezdődő trencsénteplici Art Film Fest zsűrijében vesz részt. Nemes Jeles László The Counterpart című rövidfilmje a versenyprogramban indul Szlovákia nemzetközi filmfesztiválján, majd Valenciában, Palm Springsben és Triesztben versenyez.

// európa