/ /

Nmhh hírek

Három határon túli dokumentumfilm is Médiatanács-támogatásban részesül

Egyéni és családi portréfilmek, dokumentum- és ismeretterjesztő filmek készülhetnek, valamint egy sürgős helyszíni forgatás kezdődhet el összesen 187,8 millió forintból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti döntései alapján, amellyel a Magyar Média Mecenatúra program két filmes pályázatának aktuális fordulóit zárták le.

// kárpát-medence

Díjazott a Médiatanács

Tegnap először adta át filmdíjait a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott és egyben a tavaly őszi Filmhéten bemutatkozott filmek legjobbjait tüntette ki. 5 kategóriában összesen 15 alkotót díjaztak, emellett 3 különdíjat osztottak ki.

// kárpát-medence

Vranik Roland áprilistól forgat

290 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a filmalap döntőbizottsága Vranik Roland harmadik játékfilmjének – közölte tegnap a Magyar Filmunió.

// kárpát-medence

Meghirdették az idei Dargay Attila- és Fehér György-pályázatot

Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítőinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és magazinműsorainak támogatásáról döntött.

// kárpát-medence

A médiatanács támogatja a 15. Filmtettfeszt díjait

Egy-egy millió forinttal támogatja az NMHH Médiatanácsa a Magyar Média Mecenatúra program keretében a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle két díját: a 2012-ben alapított Sárga Csikót, és az idén először meghirdetendő, erdélyi rövidfilmes versenyprogram fődíját. A fesztivál 15. kiadását szeptember 30. és október 4-e között szervezi meg a kolozsvári Filmtett Egyesület.

// kárpát-medence

14. Filmtettfeszt: Bemutatkozik a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja

A program keretében mostanig közel 450 különféle műfajú film, audiovizuális online tartalom, valamint forgatókönyv megvalósításához adott támogatást a Médiatanács. A programra eddig is pályázhattak határon túli alkotók, 2014 őszétől azonban a Médiatanács határon túli keretet különített el a programon belül. A lehetőségekről a nyitófilm, A berni követ vetítése utáni közönségtalálkozón lehet többet megtudni a programot koordináló Kollarik Tamástól.

// kárpát-medence

Dargay Attiláról elnevezett új pályázatot írt ki a Médiatanács

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának legfrissebb, 250 millió forint keretösszegű Dargay Attila-pályázatát a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap bonyolítja le a Magyar Média Mecenatúra program részeként. A filmtámogatásban mérföldkőnek számító kiírás célja, hogy olyan értékes filmsorozatok szülessenek napjainkban is, amelyek méltó folytatásai lehetnek a nagy múltú magyar animációs filmgyártásnak. A felhívás névadója az öt évvel ezelőtt elhunyt Dargay Attila Balázs Béla-díjas animációs rajzfilmrendező, akinek figuráit Vuktól Gusztávon át Szaffiig afrikai, ázsiai és dél-amerikai országok is megismerték.

// kárpát-medence