/ /

Olimpia hírek

Jesse Owensről szóló filmet készítenek elő Hollywoodban

A híres színesbőrű amerikai sprinter, Jesse Owens életéről és karrierjéről készül filmet forgatni a Disney stúdió. Owens négy aranyérmet szerzett az 1936-os berlini olimpián, amivel állítólag igencsak feldühítette az árja faj felsőbbrendűségét szajkózó Führert.

// hollywood

Márciusban lesz a 2014-es Oscar-gála

Az oroszországi téli olimpia miatt egy héttel elhalasztották a jövő évi Oscar-díjátadó időpontját. A pletyka szerint az est házigazdája Justin Timberlake lehet.

// hollywood

A királynő „nagyon élvezte” első filmszerepét

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint a brit uralkodó „rendkívüli módon élvezte” első filmszerepét, amelyet a londoni olimpia pénteki megnyitóünnepségének talán legeredetibb és legnagyobb meglepetést keltő mozzanatában nyújtott, és a királynő ejtőernyős dublőre is csak azt sajnálja, hogy nem tarthatta meg az uralkodóéval azonos ruhát, amelyben a jelenet során kiugrott egy helikopterből az Olimpiai Stadion felett.

// európa

Magyar Televízió – kísérleti HD-adás

A Magyar Televízió (MTV) augusztus 1-jén megkezdi a nagyfelbontású (HD) digitális jelek továbbítását. Az adások egyelőre csak közvetlen kábeltévés, vagy műholdas csatlakozással vehetők.

// európa