/ /

Örökmozgó hírek

Bezárás fenyegeti az Örökmozgó Filmmúzeumot

A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) jogelődje a Magyar Nemzeti Filmarchívum 15 évvel ezelőtt kötött bérleti szerződést a Budapest Film Zrt-vel az Örökmozgó mozi használatáról az egykori teljeskörű felújítást beszámító, rendkívül kedvező feltételekkel. A szerződés idén július 31-én lejár. A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet közleménye.

// kárpát-medence

Magyar rövidfilmek az Örökmozgóban

Az Örökmozgó Filmmúzeum 70 percnyi ízelítőt ad az elmúlt két év legjobb magyar kisjátékfilmjeiből január 23-án, pénteken 18:30-as kezdettel, a rákospalotai Csokonai Művelődési Központ és a Laokoon Filmgroup együttműködésével.

// kárpát-medence

Pest megér egy estet! – Városfilmklub az Örökmozgóban

A november 6-án induló Városfimklub Budapest kulisszái mögé enged betekintést, a főváros kultikus figuráinak és elismert szakembereinek szemüvegén keresztül. Budapest számos aspektusból górcső alá kerül, miközben olyan filmek peregnek a vásznon, mint a Dögkeselyű, a Panelkapcsolat vagy a Városbújócska.

// kárpát-medence

Beszéljünk Kubáról!

A Beszéljünk a filmekről! – Filmévkönyv 2010 nevű budapesti filmklub következő vetítését 2011. november 25-én, pénteken 18.30-kor kezdődik. Szigeti Csilla rendezővel és Jancsó Nyika operatőrrel Marossy Géza, a Havannai történetek (2009) egyik rendezője, operatőre beszélget

// kárpát-medence

Átadják az idei Urbán Mária Emlékdíjat

2011. szeptember 9-én, pénteken, 18 óra 30 perckor kerül sor az Örökmozgó Filmmúzeumban (1073 Budapest, Erzsébet körút 39.) az Urbán Mária Emlékdíj átadására. A díjat idén A zöld sárkány gyermekei (rendező: Miklauzic Bence) című film kapja. Az átadót filmvetítés, illetve egy hosszabb beszélgetés követi az alkotókkal.

// kárpát-medence

Lakomák az Örökmozgó mozivásznán

A mai nap előrehozva jelentkezik a januárban indult izgalmas és ínycsiklandó filmklub következő szeánsza a budapesti Örökmozgóban. Ez alkalommal is egy filmtörténeti remekművet, egy szürreális őrületbe oltott kőkemény társadalomkritikát tekinthetek meg az érdeklődők.

// kárpát-medence

80 éve született John Cassavetes

80 éve született és 20 éve halt meg John Cassavetes, az amerikai független film legjelentősebb képviselője, olyan alkotások direktora, mint az Egy hatás alatt álló nő. Az Örökmozgó vetítéssorozattal emlékezik a színész-rendezőre.

// kárpát-medence