/ /

Oscar hírek

Hazaért a Saul stábja

A Saul fia hollywoodi sikere után a stáb szerda délelőtt a budapesti Toldi moziban jelent meg először a magyar sajtó képviselői előtt, hogy kérdéseikre válaszoljanak, amit – ahogy a film sajtófőnöke elmondta –  egy ideig Nemes Jeles László és Röhrig Géza nem fognak megtenni. Nemes poénkodva kezdte a sajtótájékoztatót, hosszas keresgélés után kapta csak elő a napokban úton-útfélen emlegetett aranyszobrocskát.

// kárpát-medence

Perel az amerikai filmakadémia egy eladott Oscar-szobrocska miatt

Beperelte az amerikai filmakadémia (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) egy filmrendező családját, amiért törvénytelenül elárverezte a rendező Oscar-szobrocskáját. Joseph C. Wright 1943-ban kapott Oscar-díjat a My Gal Sal című musical díszlet- és látványtervezéséért (Richard Dayjel és Thomas Little-lel megosztva), trófeája júniusban 79 200 dollárért kelt el.

// hollywood

Végre DiCapriónak is van Oscarja

Az amerikai filmcsillag úgy döntött, 40. születésnapja alkalmából megérdemel valami igazán különlegeset. A gengszter szerepébe úgyis belerázódott A Wall Street farkasának köszönhetően, úgyhogy a hétvégén szerzett magának egy Oscar-szobrocskát – adta hírül a Variety.

// hollywood