/ /

Oscar2012 hírek

Oscar-életműdíjat kap a Dreamworks atyja

Bár a következő Oscar-gáláig még fél év van hátra, az első győztesek neve már ismert: életműdíjat kap Jeffrey Katzenberg producer, Hal Needham rendező, D.A. Pennebaker a Yale-en tanító dokumentumfilmes és George Stevens, az Amerikai Filmakadémia alapítója. A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia Los Angelesben hozta nyilvánosságra a díjazottak nevét.

// hollywood

A némafilmes kapta a legjobb filmnek járó Oscart

A Michel Hazanavicius rendezésében készült francia–belga produkció nyerte el a 84. Oscar-gála fődíját. A némafilmes összesen 5, Martin Scorsese Hugója 4, A Vaslady pedig 2 szobrocskát gyűjtött össze. Az átadóünnepség tegnap este zajlott a Los Angeles-i Hollywood & Highland Centerben (az egykori Kodak Theatre-ben).

// hollywood

Aktualizálják Clooney-t az Oscar-gála előtt

Az utolsó simításokat végzik Madame Tussaud londoni panoptikumában az Oscarra jelölt George Clooney viaszfiguráján a vasárnapi Oscar-gála előtt, hogy a látogatók a sztár aktualizált mását láthassák.

// európa

Clooney fogadott Pitt-tel

Fogadást kötött a két Oscar-jelölt amerikai filmsztár. Ha Brad Pitt nyeri el az aranyszobrocskát február 26-án, akkor Clooney felcsap dadusnak. 

// hollywood