/ /

Oscar2014 hírek

Koncsalovszkij nem kér az Oscarból

Andrej Koncsalovszkij orosz filmrendező arra kérte az Oscar-díjjelöléssel foglalkozó orosz nemzeti bizottság elnökét, hogy ne vegyék számításba a velencei filmfesztiválon díjnyertes filmjét, amikor kiválasztják a legjobb külföldi alkotásnak járó díjra jelölt mozit – írta a gazeta.ru orosz internetes újság vasárnap, miután napvilágra került a rendező nyílt levele.

// kárpát-medence

Először kapott Oscar-díjat luxemburgi alkotás

Az európai miniállam először kapott Oscar-díjat, amikor tegnap hajnalban a Mr. Hublot című animációs rövidfilm elnyerte kategóriája fődíját. Alább a teljes alkotás megtekinthető.

// európa

A 12 év rabszolgaság lett a legjobb, de nem a legtöbb Oscarral díjazott film

A Steve McQueen rendezte 12 év rabszolgaság nyerte el itthoni idő szerint ma hajnalban a 2013 legjobb filmalkotásának járó Oscar-szobrocskát a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben. A történelmi dráma két további díjat vitt el: a legjobb adaptált forgatókönyvért és a legjobb mellékszerepet alakító színésznőnek járó trófeát. A Gravitáció azonban lekörözte a megnyert kategóriák számát illetően.

// hollywood

Felkészültek az Oscar-jelöltek a díjátadóra

Jonah Hill elárulta, hogy már megírta a köszönőbeszédét, Julie Delphy bevallotta, fogalma sincs mit vesz fel, Matthew McConaughey pedig csak Tom Hankset hiányolta az amerikai filmakadémia hivatalos ebédjéről a hollywoodi Beverly Hills Hotelben hétfőn összegyűlt több mint 150 Oscar-jelölt közül.

// hollywood

Kitiltottak a versenyből egy Oscar-jelölt dalt

Az amerikai filmakadémia kitiltotta a versenyből a legjobb eredeti dal Oscar-kategóriájának egyik jelöltjét. Az indoklás szerint az Alone Yet Not Alone főcímdalának szerzője, Bruce Broughton szabályt szegett.

// hollywood

Az amerikai színészek és a producerek is díjaztak

A színészek céhének kedvence az Amerikai botrány, a producereké (megosztott díjjal) a Gravitáció és a 12 év rabszolgaság – legalábbis ezek a filmek nyerték el a hétvégi Screen Actors Guild Awards, illetve a Producers Guild Awards fődíját.

// hollywood