/ /

Oscar2015 hírek

And the winners are… – Ők az Oscar-gála idei nyertesei

A Birdman a legjobb film, Alejandro González Iñárritu kapta a rendezői Oscart. A Birdman és a Kódjátszma kapta a forgatókönyvírói Oscarokat, a főszerepet alakító színészek közül Eddie Redmayne-t és Julianne Moore-t, a mellékszereplők közül J. K. Simmonst és Patricia Arquette-et tüntették ki. A Birdman negyedik díját az operatőreinek köszönheti, a legjobb idegen nyelvű film pedig a lengyel Ida lett. A Grand Budapest Hotel is négy díjat vitt el (kosztüm, látvány, smink és filmzene).

// hollywood

Itt a 2015-ös Oscar-jelöltek listája

Az amerikai filmakadémia ma délután tette közzé az idei Oscar-jelöltek listáját. A Birdmant és A Grand Budapest Hotelt kilenc-kilenc kategóriában jelölték díjra.  Bucsi Réka Symphony No. 42 című animációs rövidfilmje az utolsó rostáig a jelöltek között maradt, de végül nem került döntőbe.

// nagyvilág

Románia a Japán kutyát nevezi Oscarra

Tudor Cristian Jurgiu első egészestés filmje, a Câinele japonez fogja képviselni Romániát 2015-ben A legjobb külföldi filmalkotás Oscar-díjáért zajló versenyben – jelentette be ma délben Mihail Kogălniceanu, az Országos Filmközpont (CNC) vezérigazgatója.

// kárpát-medence