/ /

Oscar2016 hírek

Német vígjáték nyerte a FIPRESCI fődíját

Maren Ade német rendezőnő vígjátéka, a Toni Erdmann nyerte el a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) fődíját, Németország pedig ezt a filmet nevezi a 2017-es Oscar-versenybe.

// nagyvilág

Megvan az Oscar a Saulnak, legjobb film a Spotlight

Nemes Jeles László Saul fia című filmje nyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó szobrocskát a Los Angeles-i Dolby Színházban tartott Oscar-gálán. Szabó István 1982-ben díjazott Mephistója óta ez az első magyar film, amely elnyeri az amerikai filmakadémia díját.

// kárpát-medence

Oscar-jelölt filmeket vetítenek holnap az Urániában

A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra esélyes Saul fiát, a Mustang című francia-német-török drámát, valamint A kígyó ölelése című kolumbiai-venezuelai-argentin filmet vetítik szombaton Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

// kárpát-medence

„Túl fehér” az Oscar

Egyre több hollywoodi híresség háborog az idei Oscar-jelöltek listájának múlt csütörtöki bejelentése óta. Az ok egyszerű: minden egyes kategória minden egyes jelöltje fehér, és nem először történik ilyen.

// hollywood

Oscar-jelölést kapott a Saul fia

A legjobb idegen nyelvű film Oscarjára jelölték a Saul fia című magyar filmet. Nemes Jeles László filmje a 9. magyar film, ami eddig eljutott az Oscar-versenyben, legutóbb 1988-ban, Szabó István Hanussenjét jelölték. A díjat csak a Mephisto nyerte el 1981-ben. Itt az idei jelöltek teljes listája!

// nagyvilág