/ /

Pályázat hírek

Inkubátor az Alter-Native-on

Treatmentpályázatot hirdetett a Alter-Native filmfesztivál. A november 6-án kezdődő rendezvénysorozaton Hegedűs Bálint ismerteti a filmalap erdélyi fiatal filmeseket is megcélzó Inkubátor Programját.

// kárpát-medence

Pályázat forgatókönyvírásra és -fejlesztésre, valamint filmelőkészítésre

A FilmJus Alapítvány pályázatot hirdet műfaji megkötöttség nélkül forgatókönyvírásra vagy fejlesztésre, filmelőkészítésre. A pályázat célja, hogy eredeti, magyar művek szülessenek. A pályázaton korábban már díjazott művel ismét részt venni nem lehet, annak fejlesztett változatával sem. A pályázatra fordítható összeg: 12 millió forint.

// kárpát-medence

Meghirdették az idei Dargay Attila- és Fehér György-pályázatot

Pénteken megjelenik a tévéfilmek készítését támogató Fehér György-, és az animációs sorozatok készítőinek szóló Dargay Attila-pályázat felhívása. Emellett a médiatanács az idei Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, valamint helyi és körzeti rádiók hírműsorainak és magazinműsorainak támogatásáról döntött.

// kárpát-medence

Fénykép- és dokumentumfilm-pályázat

A Manuel Rivera-Ortiz Alapítvány pályázatot hirdet fotósok és filmesek számára: március 15-éig küldhetik be a világ bármely szegletéből a legjobb alkotásaikat. A téma az emberi szenvedés és nyugtalanság, elfelejtett közösségek, tönkretett vidékek és emberek, közösségek, amelyeket feldúlt a háború, a szegénység, az éhínség, a betegségek és az erőforrások kitermelése. A fődíj mindkét kategóriában 5000 amerikai dollár.

// nagyvilág