Pátkai Marcell sorozatterve is versenyez az odesszai filmfesztiválon Pátkai Marcell sorozatterve is versenyez az odesszai filmfesztiválon

Pátkai Marcell sorozatterve is versenyez az odesszai filmfesztiválon

Pátkai Marcell Börtönkórház című televíziós sorozattervét beválogatták a július 13. és 21. között tartandó Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál versenyébe.

A meghívott hat Kelet-Európai projekt közül egyedüliként képviseli Magyarországot Pátkai Marcell terve az odesszai seregszemlén, amelyet a szakma a Berlinálé előszobájának tekint. A nyertes 20 ezer dollárt kap a forgatókönyv megírásához és a gyártás előkészítéséhez - közölte a projekt kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-vel.

A Filmteam gondozásában jelenleg fejlesztés alatt álló drámai történelmi kórházsorozat két idősíkon mutatja be az egészségügyi dolgozók emberfeletti helytállását: egy kórházban az 1956-os forradalom alatt, valamint egy évvel később, a megtorlás évében, egy börtönkórházban.

A 38 éves Pátkai Marcell forgatókönyvíróként több, jelenleg is futó tévésorozatban bemutatkozott már (Mi kis falunk, Korhatáros szerelem), emellett szövegíróként, kommunikációs szakemberként is dolgozik nemzetközi ügynökségeknek.

Az Odesa IFF ScripTeast Series Projects az Odesszai Nemzetközi Filmfesztivál által szervezett drámasorozat verseny, amely a legjobb kelet-európai forgatókönyvírók számára meghirdetett európai mesterképzési program, a ScripTeast keretében az Independent Film Foundation és a Star Media támogatásában jött létre.

(MTI)

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat