/ /

Pécs hírek

Daganatos betegekről szóló filmet mutatnak be Pécsen

A gyógyíthatatlan daganatos betegek helyzete a témája az Élet a halál előtt című ausztrál dokumentumfilmnek, amelynek magyarországi bemutatóját Pécsen tartják csütörtökön. Az 55 perces filmet a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Karának Szigeti úti épületében 17 órától vetítik. A belépés nyitott és ingyenes.

// kárpát-medence

Magyarországon az EuroCine 27 filmszemle

Az Európai Unió soros magyar elnökségéhez kapcsolódóan Budapest, Pécs és Szeged ad otthont április 14. és május 13. között az Európai Bizottság EuroCine 27 elnevezésű filmszemléjének, amely különleges alkotásokat ígér. (MTI)

// kárpát-medence

Konferencia-felhívás: XII. Laterna Filmakadémia, Pécs

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 OFF-programsorozatának keretén belül tartandó nemzetközi szimpózium a mozgókép alkalmazásának határterületeit és a társművészetekkel (képzőművészet, építészet, zene, irodalom, tánc) való kapcsolódási lehetőségeit igyekszik feltárni és a nagyközönség számára bemutatni.

// kárpát-medence

Török filmhét Pécsett

Május 13. és 19. között, az Utazás a török félhold körül elnevezésű EKF program idején rendezik meg a török filmszakma legfrissebb alkotásait felvonultató filmhetet.

// kárpát-medence

11. Pécsi Diákfilmfesztivál

Várják a magyarországi és a külföldi, magyar nyelvet ismerő tanulók jelentkezését a pécsi filmkészítő versenyre. A diákfilmfesztivál szervezői a fesztivál részeként meghirdetnek egy filmplakát-, DVD-borító- és képregénypályázatot is.

// kárpát-medence

Filmes programok Pécsett

Többek között török és német filmhét, valamint a közép- és délkelet-európai mozira fókuszáló CinePécs filmfesztivál is a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (EKF)-projekt interkulturális jellegét erősíti.

// kárpát-medence

6. Pécsi Rövidfilm Est

A Control Stúdió Filmegyesület 2009. november 25-én, szerdán a Művészetek és Irodalom Házában amatőr illetve független filmes alkotók munkáiból filmvetítést szervez. A vetítésre bárki beküldheti alkotását.

// kárpát-medence