/ /

Pitching fórum hírek

Először lesz rövidfilmes pitch fórum a Friss Húson

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fórumának a célja lehetőséget teremteni fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő projektjeik prezentálására és azok megvitatására. A szervezők a tervek szerint 10 filmtervet választanak ki, amelyeket rangos szakmai zsűri előtt mutathatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman).

// kárpát-medence

215 forgatókönyv versenyez a Magyar Filmhéten

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a profi és amatőr filmírók részéről is a Magyar Forgatókönyv Börzét – a szeptember 18-i határidőre összesen 215 darab „treatment” (forgatókönyv kezdemény) érkezett be. A Magyar Filmhét kísérőprogramjaként megrendezendő pitch fórumon résztvevő 6 filmtervet 2014. október 5-ig választja ki az előzsűri – közölte ma a Magyar Nemzeti Filmalap.

// kárpát-medence

Pitch Page – Szarajevó, Velence 2013

Ismét a pitchelés új formáját hirdeti a Daazo.com – European Short Film Centre: a velencei és a szarajevói filmfesztivál alkalmából megjelenő World of Short magazinban hét oldalon keresztül kisfilmes ötleteket, projekt-terveket lehet bemutatni.

// európa

Magyar filmrendezőt díjztak Torinóban

Nemes Jeles László Iris című filmterve nyerte a torinói filmfesztivál hivatalos programjaként megrendezett Script&Pitch elnevezésű rangos filmtervfejlesztő fórum díját.

// európa

13 filmterv vesz részt a cottbusi pitching fórumon

12 európai ország képviseletében 13 nagyjátékfilmes filmtervet mutat be egy 150 fős szakmai közönségnek a Connecting Cottbus pitching fórum. A bejutottak között van magyar és román projekt is.

// európa