/ /

Politika hírek

A lausanne-i koldusokról is készült dokumentumfilm

Tegnap óta vetítik a svájci mozik a Koldusok oázisa (L'oasis des mendiants) című dokumentumfilmet, amely szociológiai szempontból közelít a Lausanne-ban élő, Kelet-Európából – többek közt Romániából – bevándorolt romák mindennapjaihoz. A bemutató pár héttel azután érkezett, hogy egy nagy-britanniai bevándorlókról szóló dokumentumfilm-sorozat (The Romanians Are Coming) körül tört ki botrány.

// európa

Ukrajnában betiltották az új orosz filmek forgalmazását

Tilos minden 2014. január 1-je után, Oroszországban készült filmes produkció forgalmazása Ukrajna területén. A frissen elfogadott rendelet kiterjesztette a tavaly január 1-je előtt elkészült orosz filmekre vonatkozó megkötéseket is. A rendelet idén áprilisban lép érvénybe.

// európa

Közel 750 filmet vontak vissza a 36. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválról

Majdnem 750 film jelentkezését vonták vissza politikai okokból a tegnap kezdődött 36. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztiválról. A szemlére regisztrált 1144 film közül az Oroszország és Ukrajna közötti ellentétek közepette (a Krím-félsziget elcsatolása és a kelet-ukrajnai szeparatisták Moszkva általi támogatása miatt) csak 397 film maradt a bemutatandók között.

// nagyvilág

Roosevelt szerepére vágyik DiCaprio

A néhai amerikai elnököt tervezi eljátszani Leonardo DiCaprio, aki reméli, hogy a filmet Martin Scorsese fogja rendezni – adta hírül a contactmusic.com.

// hollywood