/ /

Prága hírek

Életműdíjat kap Andrzej Wajda Prágában

A neves lengyel filmrendező, Dieter Kosslick, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál elnöke és Isaach de Bankolé színész kap a világ filmművészetéhez való jelentős hozzájárulásáért Kristián-díjat a csütörtökön kezdődő prágai Febiofest filmfesztiválon.

// európa

Menzel bemutatta az önéletrajzát

Nagyon meglepve, mint egy olyan ember, aki először lépett a golfpályára és mindjárt be is talált a legtávolabbi lyukba, úgy érezte magát Jirí Menzel, amikor mindjárt az első játékfilmjéért – Szigorúan ellenőrzött vonatok – Oscar-díjat kapott.

// európa

Megnyílt a 20. Febiofest filmfesztivál Prágában

Tegnap este Prágában megkezdődött a Febiofest filmszemle 20., jubileumi kiadása. A megnyitón Jeremy Thomas brit filmproducer és Giancarlo Giannini olasz színész vehette át a világ filmművészetéhez való hozzájárulásért odaítélt Kristián-díjat.

// európa

Kortárs közép-európai filmek szemléje Prágában

Immár 14. alkalommal rendezik meg a jövő héten a kortárs közép-európai filmek szemléjét Prágában. A legújabb magyar, lengyel, szlovák és cseh játékfilmek, dokumentumfilmek és iskolafilmek szemléjének az alkotók részvételével a Prágai Magyar Kulturális Központ ad otthont.

// európa