/ /

Primanima hírek

Kezdődik a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

A 2012 óta évente megrendezett Primanima Magyarország legfiatalabb és legdinamikusabban növekedő animációs seregszemléje, amelyen diák-, diploma- és elsőfilmeket mutatnak be a világ minden tájáról. Az idén 6. kiadásához érkező fesztivál gyerekvetítéseit a tavalyihoz hasonlóan három erdélyi helyszíneken is megtekinthetik a nézők.

// kárpát-medence

Két díjat nyert a Mese a Primanimán

A nagybányai születésű Bertóti Attila MOME-s diplomafilmje, a Mese elnyerte a legnépszerűbb magyar filmnek járó Macskássy Gyula-díjat, valamint az orosz zsűritag, Alekszej Alekszev különdíját.

// kárpát-medence

Holnap rajtol a Primanima

Október 28. és november 1. között több mint 100 animációs kisfilm mutatkozik be a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon. Magyarország legdinamikusabban fejlődő animációs seregszemléjének rangosságát mutatja, hogy idén már négyszerannyi nevezés érkezett, mint ahány filmet végül vetítésre bocsátott az előzsűri. A legtöbb munka külföldről jött, közülük nem egy már több rangos nemzetközi megmérettetésen is díjazott, illetve díjra esélyes alkotás.

// kárpát-medence

Jövő héten kezdődik a Primanima fesztivál

Az animáció nemzetközi világnapja, október 28-a és november 1-je között szervezik meg Budaörsön a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál harmadik kiadását. Az idén ötnaposra bővült fesztiválon több mint 100 diák és elsőfilmes alkotó munkáját vetítik. A fesztivál műsorában gyerekeknek szóló filmek és animációs műhelyek is lesznek. A helyszín a Jókai Mór Művelődési Központ.

// kárpát-medence

Több mint 100 animációs film 4 nap alatt: holnap kezdődik a Primanima

Másodszor szervezik meg a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivált október 23. és 26. között. A nevezett 600 film közül több mint 125 „friss és príma” alkotás kerül a nemzetközi zsűri elé, kísérőprogramként pedig kiállításokat és koncerteket ígérnek a szervezők.

// kárpát-medence