/ /

Rekord hírek

720 órás lesz a világ leghosszabb filmje

A filmtörténet leghosszabb alkotása Svédországban készül, a rendezője Andres Weberg. A 720 percesre tervezett, absztrakt kísérleti filmhez trailer is készült, ennek az időtartama „mindössze” 72 perc.

// nagyvilág

Doktor House a legmenőbb

Doktor House bekerült a Guinness világrekordok 2012-es könyvébe, pontosabban Hugh Laurie, a modortalan, kukacoskodó orvost alakító brit színész, mivel ő a legnézettebb férfi a tévében. A rekordkötet szerdán jelent meg.

// nagyvilág

Történelmi rekordbevétel a mozikban

Az amerikai filmipari szövetség, a Motion Picture Association of America (MPAA) szerint 2010-ben globálisan 31,8 milliárd dolláros árbevételt hoztak az abban az évben kiadott filmek, ami 8 százalékkal több, mint az egy évvel korábbi összbevétel. (Napi Online)

// nagyvilág

104 órán át nézte a rajzfilmeket a nyertes

Percre pontosan 104 órán keresztül nézte a rajzfilmeket Fölkl László a Csepel Plaza mozijában. Az 52 éves gépkocsivezető 14 emberrel ült be a Cinema Csepel egyik termébe március 4-én délután, hogy megdöntsék a maratoni filmnézés Guiness-rekordját. Az 1999-es magyar rekord megdőlt, a világrekordhoz még 20 óra kellett volna.

// kárpát-medence

Rekordra készülnek a rajzfilmrajongók

Még csatlakozhatnak az érdeklődők az Animánia Mozimaraton elnevezésű Guinness-rekordkísérlethez: március 4-én a filmnézés világrekordját akarja megdönteni néhány fiatal a Cinema Csepel egyik termében Budapesten – írja a kultúra.hu.

// kárpát-medence

Jó évet zárt Hollywood

Rekord összegű, 10,61 milliárd dolláros bevétellel zárta az évet az Álomgyár – ez 8 százalékkal több, mint 2008-ban – írja az EST.hu. Az eladott mozijegyek száma pedig 4 százalékkal emelkedett, ezzel azonban nem sikerült megdönteni a 2002-es rekordot.

// hollywood